Overzicht

 • Training: Haal méér uit CODE Plus

  06-04-2012

  Speciaal voor docenten NT2 organiseert VU-NT2 binnenkort de training ‘Haal meer uit CODE Plus’. U kunt zich inschrijven voor de training voor overstappers (u bent reeds bekend met CODE en wilt u overstappen naar CODE Plus) of voor de training voor instappers (u bent nog niet bekend met CODE of CODE Plus maar wel geïnteresseerd). De trainingen vinden respectievelijk plaats op 22 mei 2012 en 15 mei 2012.

  Lees verder
 • ‘Schrijven in Nederland’ positief getest door panel

  28-03-2012

  'Schrijven in Nederland' is een basiscursus schrijven 0-A1 voor anderstalige volwassenen. Het praktische boek is ideaal om zelfstandig door te werken óf als onderdeel van een taal- of inburgeringscursus. Onlangs heeft een testpanel van NT2 docenten ‘Schrijven in Nederland’ samen met hun cursisten ter hand genomen en beoordeeld.

  Lees verder
 • Taalachterstand pedagogisch medewerkers kinderopvang aangepakt

  08-02-2012

  Na grote opschudding over het taalniveau van medewerkers in de kinderopvang, heeft de gemeente Rotterdam onlangs een actieplan gepresenteerd om dit probleem aan te pakken. Voor kindeRdam (een grote organisatie voor kinderopvang in Rotterdam), ThiemeMeulenhoff (educatieve uitgeverij) en Jenny van der Ende (auteur van lesmateriaal en docente aan de Hogeschool van Rotterdam) was dit de aanleiding om de handen ineen te slaan. Zij ontwikkelden een unieke taalcursus speciaal voor deze doelgroep. Op 9 februari gaan diverse pedagogisch medewerkers van kindeRdam hiermee van start.

  Lees verder
 • Gemeenten voorzien grote problemen door inburgeringswet

  28-12-2011

  Dagblad Trouw heeft onderzoek gedaan naar de stand van zaken rond inburgering in de 37 grootste gemeenten. Conclusie: Gemeenten vrezen voor groter isolement, meer druk op uitkeringen en vertraagde integratie van de inburgeraar.

  Lees verder
 • Succesvolle CODE Plus introductiebijeenkomst

  06-12-2011

  CODE Plus is op dinsdag 29 november geïntroduceerd. Huidige gebruikers en geïnteresseerden kwamen bijeen op het kantoor van ThiemeMeulenhoff om kennis te maken met het vernieuwde lesmateriaal van CODE Plus.

  Lees verder
 • Nieuw verschenen boek: Typisch Nederlands

  01-12-2011

  Typisch Nederlands is een kleurrijk boek over Nederlandse tradities en gewoonten in makkelijke taal, A2/B1 niveau. Goed om in de klas mee te werken of leuk om leerlingen bij uitstroom mee te geven.

  Lees verder
 • ThiemeMeulenhoff op de NRTO Taaltrainersdag

  19-11-2011

  19 november 2011 vond de tiende Taaltrainersdag plaats. De Taaltrainersdag wordt ieder jaar georganiseerd door het NRTO en was wederom een groot succes. Dit keer stond de psychologie van het leren centraal.

  Lees verder
 • Staatsexamen NT2 ondergebracht op cve.nl

  17-10-2011

  De website Staatsexamens NT2 van het Expertisecentrum NT2 is nu ondergebracht bij het College voor Examens (CvE) op cve.nl. Deze nieuwe sectie op cve.nl vervangt de oude website van het Expertisecentrum NT2.

  Lees verder
 • ThiemeMeulenhoff steunt het UAF dankzij u!

  14-10-2011

  ThiemeMeulenhoff staat niet alleen voor duurzaam Nederlands leren maar ook voor duurzaam informeren. Daarom geven wij onze druk- en portokosten liever aan een goed doel.

  Lees verder
 • 19 november Taaltrainersdag

  10-10-2011

  Op zaterdag 19 november 2011 vindt de jaarlijkse Taaltrainersdag plaats. Dit jaar voor de tiende keer met als thema: 'Hoe leer je de taal? De psychologie van het leren'. Naast diverse lezingen en workshops is er ook volop gelegenheid om de producten van verschillende uitgeverijen te bekijken, waaronder de NT2 producten van ThiemeMeulenhoff.

  Lees verder